Mikä väri mä olinkaan Olinko oranssi??? Pitäisköhän kirjotella tännekin useammin???

Mitä lokakuulle on tapahtunut ihan on kaponen malli kirjotuksilla??? Omena saatko sitä jostain säädettyä vai sekoileeko mun kone?

Sit asiaan...

Otinpa sitten tänään tuon huopavilla pussukaani jonka kimppuun on kissa antaumksella hyökkinyt useampaan kertaan. Aluksi lienee paras kertoa että ikinä en oo huovuttanut (paitsi neulalla ja pesukoneessa). Enkä ole huovuttamista livenä missään nähnyt siksi termit voi olla ihan vääriä. Kaikki tieto-taito perustuu siis vanhoihin telkkari ohjelmiin ja kuulopuheisiin sekä pääosin "musta tuntuu"-tietoon.
Sen verran tiesin että hommaan tarvitaan lämmintä vettä ja mäntysuopaa.
Siis ladoin kanervan punaista villaa pieninä tupsuina keittiön pöydälle. Hatusta haaveilin sellaisesta missä on kaksi hiippaa, joten pistin huopatupsut kolme sakaraisen kruunun muotoon. Sitten roiskin koko komeuden päälle saippuavettä ja taputtelin lättänäksi. Lisäilin tupsuja aukko kohtiin ja taputtelin lisää. Jostain ääni sanoi että huopaa pitäis hieroa että tarttuu. Mutta käytännössä taputtelu oli toimivampi keino. Kanerva-villa loppui selvästi kesken joten turvauduin vihreään ja punaiseen merinovillaan. Aijemmista neulahuovutksista tiesin tuotteen hankalaksi se kun ei tahdo millään huopua ainakaan neulalla. Tässä hatun tekeleessä homma kuitenkin ainakin tuntui toimivan.
Seuraava ongelma oli kuinka saan lattana kruunustani hatun?? Pesukone huovutuksisa olin oppinut että homma voi huopua kiinni itseensä joten leikkasin isosta muovipussista hatun sisään kartion. Tässä vaiheessa luovuin kaksi hiippaisesta ideasta ja totesin että jos nyt jonkun päähineen aikaan saisi hiipoista viis. Yhtä hiippaa kuitenkin yritin. Käänsin ensin koko homman nurin päin. Ja siitä ne sivu kolmiot keskelle ja tadaa yksi hiippainen hattu oli muodossaan. Seuraava ongelma kuinka saan sivut huopumaan kiinni toisiinsa. No aikani pipoa siinnä pyörittelin ja lisäilin villa tupon sinne toisen tänne. Leikkasin välilä ylimääräistä reunaa poiskin ja sain viimein sivut toisiinsa kiinni. Otin myös apuuni palan muovipussia joka toimi pyörivässä huovutus liikkeessä paremmin kuin käsi, mihin tuntui osa villoista jäävän aina kiinni. Siis muovipussi oli käden ja villan välissä isona ryttynä. Hattu oli kuitenkin niin iso että leikkasin useamman sentin alareunasta pois ja kokeilin läpimärkää luomusta päähäni. Ensi tuntemuksina täytyy sanoa että iso ja märkä tai oikeastaan tosi iso ja tosi märkä =).
Lopulta päätin puhaltaa ilmapallosta päänikokoisen pallon ja muotoilla hatun siihen kuivumaan. Selvää ei siis täysin ole tuleeko huovutuksesta hattu mutta tällähetkellä hyvältä näyttää. Melko ohut siitä tuli kuten halusinkin. Ehkä olisi syytä hakeutua jonkunlaiseen hattu oppiin ennen seuraavaa kyhäelmää. Kuvaa tuotoksestani laitan kun saan kuvat kamerasta koneelle.

Enkeli joka on myös saanut aikaan melkein kaksi kokonaista apupupua neuloen.