Tässä tämän juhlapäivän maidoton ja munaton kakku!
Pohja
150g Marie keksejä
100g sinistä keiju-kasvimargariinia
Täyte
2prk GoGreen vaniljakastiketta
2prk GoGreen puolukka karpalo jugurttia
1/2dl punaista mehua
10 liivatelehteä
Päällinen
1prk muksu kuningatarsosetta
punaista mehua
3 liivatelehteä
Keksit hienonnetaan monitoimikoneessa. Murujen sekaan sekoitetaan sula margarini ja seos taputellaan esim irtopohjavuuan pohjalle ja vuoka laitetaan jääkaappiin jäähtymään.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike ja lisää jugurtit sekaan. Purista vesi liivatelehdistä ja lisää kuumaan mehuun. Lisää hieman jäähtynyt mehu hitaasti vaniljaseokseen ja kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään. Itse odotin muutaman tunnin ennen päällysteen tekemistä jotta keskiosa on kunnolla hyytynyt.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja lisää ne kuumaan mehutilkkaan. Sekoita mehu kuningatarsoseeseen ja lisää kakun päälle. Laita kokokakku vielä kelmulla peitettynä jääkaappiin hyytymään.
Päkäpää
Kommentit