Tässä uusimpia tuotoksia....
979413.jpgKortti enkeli 5:n kastejuhlaan. Luonnonvalkoisella korttipohjalla on marjapuuron punainen kasintehdyn paperin pala ja siinnä päällä valkoinen paperi jossa loru sormista. Paperi on leikattu kuviosaksilla ja punaisen paperin reuna on koristeltu kimalle liimalla.
979405.jpgNämä pikku säärystimet on tehty koristeeksi ja saavat elää vielä kastejuhlaan asti jonka jälkeen saavat purkutuomion. Säärystimet on neulottu luumunvärisestä tango fani langasta oman pään mukaan.
979398.jpgTämä punainen pieni liina on tehty jämälangasta halkaisia noin 15cm.TÄmä on ainut joten melkoisen turha voi olla että purkaan koko liinan. Se jää nähtäväksi.
979393.jpgSamasta punaisesta langasta tuli myös tämä kapea liina joka on siitä hauska että se virkattiin pituus suunnassa. Liinan koko on 75x18cm. Minä tykkään tuosta kuviosta ja valmistuikin melko nopeasti kun ensin vain  tajusin miten päin työ tehdään =). Ohje jostain virkaus lehdykästä aikojen takaa.

Siinnäpä niitä nyt sitten oli.

Tässä pari kauan sitten tehtyä työtä ja muutamia tämän syksyn/talven tuotoksia. Kysymyksiä ja tarkennuksia voi esittää tuolla toisella puolella. Laitan sinne mainoksen ;o).Nyt on lähteetkin selvillä.
40471.jpgEnkeli puuhastaa villatakkiaan tai melkein ainakin eli siirrän puikolta toiselle silmukoita että kuvio tulisi paremmin esiin ja tuossa tuo sitten näkyykin ainakin vähän. Nallesta tuo on tulossa.Ohje villatakkiin Novita-lehdessä 1/2001 (alhaalla kuva jossa takki on punaisena)

40469.jpgtässä on enkeli 2:lle tekemäni villapökät. Malli on matkittu mummoni minulle tekemistä pökistä. Mainiot pökät näin talvella sukkisten päälle ja hameen alle =). Lanka 7veljestä.

40468.jpg10v sitten tekemäni säärystimet. Nuo on tehty tasossa ja laitetty sitten saumalla kiinni. Mielenkiintoiset väkerrykset mutta toimivat silti. Lankaa en muista enää mitä on.(punaiset villasukat on mummoni tekemät pilkottaa vähän tuolta)

40464.jpgItselle vapaalanka huovutuksena tehty huivi. Valkoinen lanka on Novitan Huopasta vihreä lanka eräästä pikkuliikkeestä (jonka nimeä en muista) löydettyä hahtuvalankaa. Koristeena on vaaleamman vihreitä, punaisia ja liloja huopatuppoja.
40478.jpgTässä värit näkyy paremmin.
Ja täältä löytyy ohje.

40472.jpg 10v sitten ensimmäinen tekemäni villapaita lanka on 7veljestä. Malli Jukka Vesterisen suunnittelema Utuinen horisontti. Tosin minä en löytänyt kivoja pastillisävyjä tuolloin niin tein itselleni varmaan sopivammankin reipas sävyisen paidan =). Lueskelin tuota lehteä ja siinä lukee näin. "Malli on suunniteltu kärsivälliselle, kokeneelle neulojalle!" hmmm ja tosiaan minun ensimmäinen villapaitani=/.Suuri Käsityö 11/1991

40466.jpg5v sitten tekemäni villapaita "7velikullasta" tosi lämmin ja toimiva. Ohje Kauneimmat Käsityöt 1/1991.
40477.jpgTämä on enkeli1:lle tekemäni villapaita. Ohje löytyy Novita 4/2000 lehdestä. Malli on Debbie Blissin suunnittelema. Tuo helma on minusta tosi kiva=).
40460.jpgNovitan huopanen langasta kone huovutettu pipo (pitänee vielä kastella ja vähän venyttää kun tuntuu valuvan kokoajan päästä pois) ja edessä on neulahuovutettu kukka. Ohje on napattu Novita syksy 2004 lehdestä.

40461.jpgHuopasesta konehuovutetut Vilttitossuntossut enkeli2:lle kerhoon. Pohjassa on askarteluun tarkoitettua kohoväriä jarrun töitä tekemässä mutta ne ei oikein pysy huopasessa kiinni. Pitää fiksata niitäkin taas vähän...suutarille vien jos en muuta keksi ;o). Ohje samasta Novitan lehdestä kun tuo hattu.(Novita syksy 2004)

40462.jpg Isosta veljestä tehdyt tumput vyötteen ohjeen mukaan. En ollutkaan ennen tehnyt tuommoista istutettua peukkua. Kivat kädessä.

40463.jpg Pari kesää sitten mummoni(82v) kanssa kilpaa tekemiäni lasten villasukkia. Mummo teki sukkia aikuisille ja kaiken lisäksi kertoi että teen kantapään väärin. Sitä sitten harjoittelin ja aina oli jotain pielessä. Neljät sukat väkäsin joista viimeiset jo pois annetut siniset sukat menivät mummon syynistäkin läpi =). Nämä sukat on lähdössä Vaaka ry:n keräykseen jonain kauniina päivänä jos tarvitsijoita ei lähempää löydy =).Lankana 7veljee.

40459.jpgHuopasesta neulotut hanskat jotka on vapaalanka systeemillä konehuovutetut tumput nii että sain nuo koristeet pysymään kiinni. Sisällä oli muovipussit jotka ekassa huovutuksessa lähti lätkimään ja toisella kertaa harsin pussit ompelu lankalla kiinni tumppuihin =).

39352.jpgTältä sen villatakin pitäisi näyttää sitten kun valmistuu aikanaan. Ainoa ero on se että minun takista tulee sininen kun kivaa punaista ei löytynyt eikä toisena vaihtoehtona ollutta vihreääkään löytynyt. Kuva Novita-lehti 1/2001

33787.jpgEnkelin väkäämä mekko kummilapsi siniselle joululahjaksi. Lanka on ikivanhaa puuvilla lankaa jonka vyöte on hävinny tässä yli 7v kuluessa. Ohje Suuri käsityö 2/1999(hih esikoisen syntymälehti pitäisköhän säilöä tää sille) johon reunaan lisäsin röyhelön novitan tangolangalla kun luin ohjeet liian hätäsesti.
35061.jpgNää on hienot pannun aluset jotka tehtiin omenalle joululahjaksi. Minä olen idean äitinä mutta toteutuksen hoiti Päkäpää. Nuo on tehty paksusta huopakankaasta jota saa tiimarista =). Niitä vaan limittäin ja lomittain ja reunat on sitten siksakattu koneella kiinni. Ne voisi ommella myös käsin jos haluaa. Homma sopinee myös melko nuorelle tekijälle jos teinit haluu idaa mummojen seuraaviin synttäreihin.